• Vyprodáno
Sicafe Christmas Blend 2016
search
  • Sicafe Christmas Blend 2016

Sicafe Christmas Blend 2016

V letošní vánoční směsi se sešly India Monsooned Malabar AA a Honduras La Campa Coop Cocatecal. Pouze dvě arabiky tvořící spolu skvěle vyváženou espresso směs.

Balení: 1 kg
Mletí: Ne
Počet


Naši letošní vánoční směs jsme od počátku koncipovali jako směs pro přípravu espressa a mléčných variací na bázi espressa. Dostala se nám totiž do pražičky arabika India Monsooned Malabar AA, která si již po upražení prvního vzorku o espressový a "latéčkový" osud přímo prosila. A vánoce v té době již klepaly na dveře.

India Monsooned Malabar AA z našeho zdroje disponuje ohromným tělem, velice výraznou sladkou ořechovou chutí a úžasnou schopností vytvářet vulkány cremy. Za tyto vlastnosti vděčí káva jednak samotnému zrnu, pocházejícímu z vybraných indických plantáží a dále svému monsooned zpracování, unikátní úpravě surové kávy. Takzvaná monsooned metoda zpracování zrna znamená, že je zelená káva po procesu sušení (namísto zabalení a expedice) umístěna na několik měsíců do velkých otevřených hal v blízkosti moře, kde je vystavena působení monzunového větru. Tento postup zcela odstraní kyselost a maximalizuje tělo kávy.

Druhá z použitých káv, promytá arabika Honduras La Campa Coop Cocatecal, pak slouží ve směsi především k obroušení hran - tedy ke zjemnění šálku, zklidnění těla kávy a dodání hrsti acidity a kakaa.

Nakolik se naše snažení povedlo vyzkoušejte sami.

PS: Ne zcela uniformní barva zrn není vadou, ale vlastností použitých káv.