Archív káv

Aneb co vše jste u nás již měli možnost ochutnat

Archív káv Počet produktů: 49

na stránku
Zobrazeno 21 – 40 z 49 položek
  • Čistá, lehká, ovocná káva pro každodenní popíjení. To je Ethiopia Yirgacheffe, fenomén moderního kávového světa.

  • 1 Komentář(e)

    Antigua je jednou z nejstarších a nejznámějších oblastí Guatemaly ve kterých se pěstuje káva.  Údolí sevřená třemi sopkami ( Agua, Acatenango a Fuego ), mírně svažitý terén, příhodné mikroklima s nízkou vlhkostí a dostatek slunce. To vše tvoří ideální podmínky pro pěstování kávy.  

  • Microlot odrůd Bourbon a Caturra zpracovaný Honey metodou z rodinné farmy s názvem La Victoria Champila. Farma leží ukrytá v horách západní Guatemaly v regionu Huehuetenango. Káva má velmi sladkou kakaovou chuť s jemnou ovocnou stopou.

  • Káva z ekologického zemědělství od honduraských farmářů z družstva Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL). V šálku aromatická s příjemně nasládlou chutí hořké čokolády a ovocnými tóny v dochuti.

  • Estrella Lenca, neboli taky Lenca Star, je káva ze západního Hondurasu z oblasti kolem obce La Campa v departmentu Lempira. Káva Estrella Lenca dostala své jméno podle domorodých obyvatel zvaných Lenca, kteří tuto oblast obývají a pracují na kávových farmách.

  • Káva od honduraských farmářů z družstva Coooperativa Cafetalera Tecauxinas (COCATECAL). V šálku je velmi aromatická s příjemně nasládlou chutí hořké čokolády.

  • Káva odrůdy Selection 9 zpracovaná promytou metodou z indické farmy s krkolomným jménem Pambadampara potěší příznivce káv s nízkou kyselostí. Šálek je vyvážený, plný jemné kořenité sladkosti. Komplexní a vyvážená chuť je naplněna tóny kokosových ořechů, cedrového dřeva, pražených mandlí a sladké papriky.

  • 1 Komentář(e)

    Indická káva zpracovaná promytou metodou jakostní třídy AA pocházející z kávových plantáží v okolí Mysore.

  • 4 Komentář(e)

    Káva z farmy Blawan je nezaměnitelná svým plným tělem a sladkou chutí bez kyselosti. Přestože se jedná o kávu zpracovanou mokrým způsobem, káva při přípravě espressa tvoří velice hustou a bohatou cremu.

  • Káva ze soukromé farmy Bolokan v Kalosi v regionu Toraja. Hluboká květinová vůně, silné tělo, chuť karamelu a másla, spolu se zemitostí typickou pro indonézské kávy dělají tuto kávu velice univerzální pro různé druhy příprav.

  • Káva s certifikací BIO Organic a FairTrade z družstva Gayo Megah Berseri ze severu indonéského ostrova Sumatra. V chuti plná, výrazně sladká, sirupovitá, bez kyselosti, s tóny koření a čokolády s jemnou mandarinkovou stopou.

  • 3 Komentář(e)

    Asi 100km na sever od keňského hlavního města Nairobi nedaleko národního parku Mount Kenya leží známá pěstitelská oblast Nyeri. Z této oblasti od producenta Mugaga Cooperative pochází keňská káva, kterou vám nabízíme.

  • 1 Komentář(e)

    Malawi je malý stát na jih od Tanzánie, který je známý spíše jako producent čaje. Pěstování kávy je zde omezeno pouze na několik oblastí a pěstuje se zde výhradně káva arabika. Poměrně malá produkce kávy v Malawi je vyvážena její vysokou kvalitou srovnatelnou s kávou ze sousední Tanzánie nebo Keni.

  • 1 Komentář(e)

    Po delší době zařazujeme do nabídky kávu z Mexika, výsledek precizní práce farmáře Dona Antonia Luttmanna z regionu Chiapas. Káva nás zaujala svou sladkou chutí hořké čokolády a třtinového cukru s nádechem citrónové trávy. Dokonalá kombinace pro všechny druhy příprav.

  • Káva z oblasti Jaltenango/Villa Corzo ve státě Chiapas patří k nejlepším kávám Mexika. Chuť kávy Topacio je typicky jemná se středním tělem a vyšší aciditou.

  • Tato káva pěstovaná na úpatí Mt.Everestu je právem označovaná jako jedna z nejvzácnějších na světě. Plantáž Plantec Coffee Estate se nachází 75km severně od Katmandu podél řeky Trisuli. Má rozlohu cca 75 hektarů. Objem roční produkce je okolo  3 tisíce 50kg pytlů. Káva má ekologický certifikát USDA Organic. Káva je skvěle vybalancovaná, v chuti čistá s...

  • Arabika odrůdy caturra zpracovaná promytou metodou od rodiny Mierisch (farma Limoncillo) z Nikaragui. Jemný a komplexní šálek kávy Nicaragua Finca Limoncillo Caturra je kombinací chutí karamelu, kakaa a sladkého jablka.

  • 2 Komentář(e)

    Skvělá káva od panamského farmáře Arnolda Picoty. Pan Picota hospodaří na své farmě Rancho Gotta v Boquete a výsledkem jeho práce je skvěle vyvážená "espresso" káva s nízkou aciditou a chutí smetany,oříšků a mléčné čokolády.

  • Santa Clara je malé městečko v provincii Chiriqui na západě Panamy nedaleko hranic s Kostarikou. Leží cca 20km severozápadně od města Volcan na úpatí nejvyšší panamské hory, sopky Volcán Barú (3474 m/n.m.). Kávovníky zde na horských úbočích sopky mají ideální podmínky pro pěstování.

  • PNG Waghi Valley Kiam je kávou, která má vše potřebné pro přípravu dokonalého šálku. Disponuje podmanivým aroma s prvky tropického ovoce a brilantní vyvážeností jemné acidity a plnějšího sametového těla, to vše ve velice čistém provedení.

Zobrazeno 21 – 40 z 49 položek